Moderna visar Sherman
2014-03-21

Moderna visar Sherman

En av de mer uppmärksammade utställningarna på Moderna i år är den om Cindy Sherman. I princip varje dag blir en vanlig dagstidningsläsare i Sverige visuellt påmind om Cindy Sherman's verk och det faktum att de ställs ut inom kort.

Hon har ett minst sagt ovanligt sätt att porträttera sig själv. Det här blir väldigt tydligt när man besöker hennes utställning som inte skyggar för att visa det mörka och fula i hennes konstmetamorfos.

Utställningen heter "Untitled horrors" visar på ett subtilt sätt hur hennes egen karriär sett ut, och handlar i stora delar om henne själv, utan att för den sakens skull vara kokett. Hon är trots allt en pionjär inom sin genre.

Titeln på utställning är hennes eget förslag och hon stod på sig när interna åsikter på Moderna vill kalla utställningen för "untitled dark". Horrors ska det vara, sade Cindy.

Moderna går i bräschen för den allmänna fototrenden som råder med digitalkameror av högkvalitet, i varje mans hem och kanske i varje mans mobiltelefon. Svensken använder i och med Instagram's inträde retrofilter dagligen. Vem hade kunnat tro det för 10 år sedan. Kanske återgången blir att man månar om papperskopior och beställer ramar med passepartout i framtiden. Det gör man för övrigt med framgång på den här sajten: www.bgafotobutik.se

Upphovsrätten tillhör vacreativestudios.se | 2014