iPhone 6 säljer för rekordsiffror
2015-04-01

iPhone 6 säljer för rekordsiffror

På drygt tre månader har iPhone 6 sålts i över 39 miljoner exemplar och resulterat i en vinst på 42 miljarder dollar. Procentuellt innebär dessa skyhöga siffror att försäljningen gått upp med 16 % jämfört med året innan och vinsten med 12 %. Ökningen har även fått Apple att stiga på börsen.

”Vårt ekonomiska 2014 är ett år för rekordböckerna”, sa Tim Cook, CEO på Apple, till den brittiska tidningen Daily Mail. Enligt honom är Apple på väg in i högtidssäsongen med fantastiska innovationer i nya iPhones, iPads, Macs, iOS 8 och OS X Yosemite. Den ökade försäljningen av iPhone har gjort att efterfrågan på tillbehör till telefonen har ökat. Flera företag som har specialiserat sig inom tillbehör till smarttelefoner, såsom TheMobileStore, märker av denna kraftiga ökning, då allt fler köper tillbehör till den senaste iPhone-modellen.

Samtidigt som iPhone säljer som aldrig förr går siffrorna för iPad nedåt. iPad-försäljningen sjönk med 13 %, en kurva som följer en nedåtgång i hela branschen för surfplattor. Vissa investerare hoppas på att Apples samarbete med IBM ska kunna vända de försämrade siffrorna för iPads.

Under 2015 lanserar Apple sin Apple Watch. Hur denna skall komma att påverka siffrorna kan vi idag bara sia om, men att den ska åstadkomma en mer kraftfull försäljningsökning än omtalade iPhone 6 är svårt att föreställa sig.

Upphovsrätten tillhör vacreativestudios.se | 2014