Avklätt luciatåg i Sunne - Ett smart marknadsföringsknep eller opassande?
2015-02-24

Avklätt luciatåg i Sunne - Ett smart marknadsföringsknep eller opassande?

Bilden är lånad från Shangri Las Instagram.

Nu när julen är över och vardagen har återkommit så kan vi se tillbaka på ett lite annorlunda luciafirande som tog plats på underklädesbutiken Shangri La som ligger i Sunne. Istället för att ha på sig de långa vita särkarna och stjärngossehattarna så tog man istället av sig kläderna ned till endast iförd underkläder och tomteluva eller luciakrona.

Underkläder är något som många känner är ett intimt plagg och det finns många modeller att välja på som har en sexig design. Men butikschefen Ylva Stiernlöf säger i Expressen GT att det inte är meningen att anspela på sex. De använder exempelvis inte stringtrosor som kan uppfattas som ett sexigt underplagg. Detta är heller inte något nytt påfund utan denna tradition på Shangri La har tagit plats varje år ända sedan 1997. Ylva säger att det var lite mer ”chockverkan” ifrån början, men att det idag inte är lika uppseendeväckande.

 Det är många som kommer för att titta på det avklädda luciatåget, som består av både män och kvinnor i olika längd och former, det är alltså inget modelltåg man kan tala om på så vis. Upp till hela 600 åskådare kommer för att titta på Luciatåget. Men det är många som är nervösa för att vara med säger Ylva Stiernlöf, kvinnorna ställer lättare upp än männen som är lite fegare och lätt drar sig ur när det börjar närma sig.

Att genomföra ett luciatåg i vackra underkläder är något som är ett smart marknadsföringsknep, då många kunder kommer för att titta på luciatåget och sedan kan handla något som de sett är passande. För den Värmländska e-butiken Majsans är det en självklarthet att visa upp sina sexiga underkläder, och för många som bor i Sunne har det blivit lite som en tradition med detta annorlunda Luciafirande vilka många inte kan tänka sig vara utan kommande år. Det återstår att se nästa Lucia.

Upphovsrätten tillhör vacreativestudios.se | 2014