Är din handväska försäkrad?
2014-04-14

Är din handväska försäkrad?

Att kvinnor har en förkärlek till handväskor och underkläder var känt sedan tidigare, men denna undersökningar har tagit det till en helt ny nivå.

En ny undersökning av det brittiska försäkringsbolaget Diamond har försökt kartlägga vad som finns i en genomsnittlig kvinnas handväska. De har räknat ut att värdet på sakerna i en vanlig väska är värt nära 3 000 kronor. Omkring 7 procent av de tillfrågade hade dock saker i väskan för nära 7 500 kronor. En kvinna äger i genomsnitt 8 handväskor, men 3 procent berättade att de ägde över 100 stycken.

Ytterligare en sak som undersökningen avslöjade var brittiska kvinnors intresse för designerväskor. Väskor av märket Mulberry var de som flest kvinnor ville ha, tätt följt av Louis Vuitton och Prada. Däremot var det 35 procent av de tillfrågade som inte hade något intresse av designerväskor över huvud taget.

De fem vanligaste föremålen en kvinna bär med sig i handväskan är: 1. En portmonnä, 2. En telefon, 3. Pennor. 4. Pappersnäsdukar och 5. Bilnycklar. Däremot så fick Diamond några riktigt udda svar från kvinnor som hade några helt andra saker i sina väskor. Då bland annat:

En hårlock från en död katt

En voodoodocka

Stegjärn

En flaska cognac

En bit kol

Potatis

Ett set dartpilar

En 20 år gammal bebistand från sin son

Mer läsning: 

The secrets to our handbag

Handbag Heaven

Välbesökta hemsidor:

Mulberry.com

Swefox.se

Bagsandfashion.com

Louisvuitton.com

Gucci.com

Upphovsrätten tillhör vacreativestudios.se | 2014